EN3A4363

Optagelse

Vil du være EG'er til sommer? På denne side kan du læse om optagelse på STX og HF, og du får et overblik over de valg, du skal træffe i forbindelse med din ansøgning. Se også, hvordan du bliver elev på HEA, Team Danmark og Scenekunstnerisk Grundkursus.

Hvordan ansøger jeg?

Du ansøger ved at gå ind på optagelse.dk og udfylde et ansøgningsskema.
I ansøgningen skal du angive op til fem prioriteter. Fordelingen af elever foregår ud fra prioriteter og ansøgerens bopæl. Espergærde Gymnasium og HF er altså ikke omfattet af de regler, som rammer gymnasier i fordelingszonerne fra 2023. Du kan derfor trygt søge optagelse på samme vilkår som tidligere.

For at blive optaget på en gymnasial uddannelse skal du have en afgangseksamen fra folkeskolen og desuden erklæres uddannelsesparat. De øvrige adgangskrav til de gymnasiale uddannelser kan du læse mere om på UddannelsesGuiden, hvor du kan finde de regler, der er relevante for dig. Hvis du kommer fra en skole, hvor det ikke er muligt at aflægge folkeskolens afgangsprøve, skal du til en optagelsesprøve. Dette kan du ligeledes finde information om i UddannelsesGuiden.

Du er altid meget velkommen til at kontakte skolens administration og studievejledere, hvis du har spørgsmål.

Vigtige datoer

STX og HF har ansøgningfrist d. 1. marts.

Bemærk: Ansøgningen skal være underskrevet og godkendt af en forælder på optagelse.dk senest på denne dato, da man ellers vil komme bag i køen.

Skolestart for alle elever d. 12. august 2024.

Valg

I forbindelse med din ansøgning om optagelse på gymnasiet eller HF, skal du vælge:

Gymnasiet

  • Et kunstnerisk fag på C-niveau: Billedkunst, design og arkitektur, drama, mediefag eller musik
  • Et andet fremmedsprog: Enten et fortsættersprog (fransk eller tysk) eller et begyndersprog (spansk)

HF

  • Et praktisk fag på C-niveau: Idræt eller mediefag

Fordeling af pladser

Hvordan bliver pladserne fordelt, når du søger om optagelse? Se video og få forklaret reglerne her.

EN3A9649
s. 14

Helsingør Eliteidræts Akademi

Er du talentfuld idrætsudøver, og ønsker du at kombinere dine sportslige målsætninger med en skolegang på EG, så kan du søge om optagelse på Helsingør Eliteidræts Akademi (HEA). HEA optager udøvere af alle idrætsgrene og tilbyder træning i et miljø med andre talentfulde idrætsudøvere.

Når du er HEA-elev, går du i klasse med andre optagne på akademiet, og skolen tager hensyn til din sport. Du har skemalagt fri til at træne tirsdag og fredag morgen, og du kan i visse tilfælde få lovligt fravær ved stævner og mesterskaber.

Vælger du at blive HEA-elev, så er der samtidig faste rammer for, hvilke fag og studieretninger du kan vælge.

Du kan hente et ansøgningsskema på HEA’s hjemmeside. Ansøgningsfristen er d. 1. marts.

For yderligere oplysninger kontakt Nathalie Ahl fra HEA på e-mail: nah01@helsingor.dk eller telefon: +45 41869647.

Se video om HEA

Team Danmark

Du har også mulighed for at blive optaget som Team Danmark-elev på Espergærde Gymnasium og HF, hvis du dyrker din sport på højt niveau. En Team Danmark-elev får støtte fra Team Danmark og kan vælge at tage sin STX-uddannelse på 4 år eller sin HF-uddannelse på 3 år, sådan at der i hverdagen både er plads til skole og sport.

Hvis du overvejer at satse professionelt på din sport, skal du søge Team Danmark, inden du søger optagelse på Espergærde Gymnasium og HF. Fristen ligger som regel i midten af januar. Læs mere om Team Danmark og optagelse her.

Kontakt koordinator Mette Holm, hvis du vil vide mere om Team Danmark-ordningen på EG: mh@eg-gym.dk.

Scenekunstnerisk grundkursus

IMG 8926-2

Hamlet Studio er for unge teatertalenter med ambitioner om at fordybe sig i scenekunsten. Her tilbydes et gratis, udfordrende og lærerigt 3-årigt dramakursus, som kalder på dedikation og engagement, der til gengæld giver tilbage i form af større mod og selvindsigt samt dygtiggørelse og tætte sociale bånd. Herudover tilbydes der løbende undervisning i fysisk træning, kor, teaterhistorie samt kortere specialkurser, som f.eks. maske-kursus, film-kursus, improvisations-kursus m.m.

Hvert år optages ca. 8-12 unge talenter ml. 16-20 år på Hamlet Studio.

Den grundlæggende dramaundervisning tager afsæt i teatermetoden – method acting – som består af en række effektive træningsmetoder og teknikker med omdrejningspunkt i skuespillerens egne livserfaringer, følelser og forestillingsevne til at skabe en karakter og en dramatisk situation.

Dramaundervisningen finder sted 4 timer om ugen i tidsrummet kl. 17:00-21:00.

For at blive optaget på Scenekunstnerisk Grundkursus skal du til optagelsesprøve i september - altså først efter, at du er startet i 1.g. Læs mere om uddannelsen og hold øje med datoer for optagelsesprøve m.m. her.

Ansøgningsfrist d. 16.9
Optagelsesprøver d. 18.9 og d. 19.9

Har du spørgsmål, kontakt uddannelsessekretær Sofie Stougaard: sofie@Hamletscenen.dk / +45 49216979.

Se video om SGK

Datasikkerhed

EG behandler alle ansøgeres data i henhold til loven om datasikkerhed. Læs om regler og rettigheder i forbindelse med ansøgning her.

EN3A4280