Aktiviteter

Her finder du information om EG's mange internationale tilbud.

Sprogrejser og studieture

På EG kommer du på to rejser i løbet af din gymnasietid. I 2.g tager du på sprogrejse i dit 2. fremmedsprog, og i 3.g tager hele klassen på studietur. På begge rejser får du en masse sjove og spændende oplevelser sammen med dine klassekammerater og ser samtidig dine fag fra helt nye vinkler. Det faglige indhold prioriteres højt, og på studieturen arbejder to af klassens fag sammen om et bestemt emne, der er relevant for destinationen. Fx har samfundsfag og engelsk stillet skarpt på europæisk politik ved studietur til Bruxelles og London, matematik har studeret tallene bag Gaudis arkitektur i Barcelona, religion har undersøgt hvordan religionslandskabet ser ud på Island og biologi og idræt har undersøgt fysiologiens muligheder og begrænsninger i de østrigske bjerge.

3t Østrig (nyt)

Udveksling og ERASMUS

Drømmer du om at skabe erfaringer og venskaber på tværs af landegrænser? På Espergærde Gymnasium og HF har du rig mulighed for at opleve livet som gymnasieelev i et andet land, hvor du via det europæiske Erasmusprogram kan få dækket udgifter til rejser, hvor vi besøger skoler i Europa og samarbejder om sprog og bæredygtighed i både generelle og aktuelle problemstillinger. Eleverne bor privat og prøver skolelivet i et fremmed land. Vi modtager også selv udvekslingselever og udenlandske elever og lærere på skolen i løbet af året, og det er altid til gensidig glæde at gøre sig klogere på hinandens kulturer og skoleformer. Vi rejser f.eks. til Tyskland, Frankrig, Spanien, hvor EG's elever prøver kræfter med hele fagrækken, og hvor vi selv byder gæsterne på faglige og sociale oplevelser hjemme på EG. Vi skal bl.a. etablere en ”tiny forrest” på skolens grund som del af Erasmus-projekt.

Skolen har i en længere årrække samarbejdet med forskellige skoler rundt om i Europa. Samarbejdet går under navnet Eramus. Eleverne arbejder med en generel og aktuel samfundsproblemstilling. Under deres ophold bor de privat og går i skole i en hel uge. Projektet løber over 2 år, og som elev kommer man både afsted til udlandet og skal være vært for en udenlandsk elev. Skolen har på nuværende tidspunkt samarbejder med skoler i Tyskland, Frankrig og Litauen. Se mere herunder.

Virtuel kontakt med udlandet

På EG har vi også kontakt med verden via det virtuelle rum, hvor vi bl.a. har faglige venskabsklasser på den franske ø La Réunion i det Indiske Ocean og pennevenneskaber i Spanien. Vi har også virtuelle møder med udenlandsdanskere og udenlandske kontakter, hvor vi i en faglig ramme har samtaler om globale udfordringer og muligheder. På den måde bringer vi verden til EG, da vi ønsker, at skolens internationale aspekt skal integreres i det daglige arbejde.

EG GLOBAL

EG GLOBAL er et af de mange elevinitiativer på EG. Som i de fleste andre tilbud går gruppen på tværs af årgange og klasser, hvor eleverne mødes om hvad de finder interessant at undersøge. Et par gange om året er der aftenmøde knyttet til land eller område, det kan være Sverigesaften eller Asiatisk aften, samarbejde med Den Internationale Højskole i Helsingør, ekskursioner, og ikke mindst er der den årlige rejse planlagt og gennemført af elever. Eleverne har bl.a. været i Polen, Ukraine, Italien og rejser i 2024 til Holland. EG GLOBAL rejser med fly og tog – både for at undgå at flyve og for at få det bedste ud af at opdage de områder, vi rejser igennem.

Du kan læse mere om EG GLOBAL og alle de andre elevinitiativer her. Se desuden en video fra deres seneste rejse til Venedig herunder.

ukraine 9
internationalekorps

DM i Sprog

De sidste fire år har mange af EG’s spansk-, tysk- og franskelever med succes deltaget i DM i Sprog. Skolerne kvalificerer sig til finaledagen gennem en online quiz i grammatik, ordforråd og kendskab til kultur, og hvert år har skolen kvalificeret sig i ét eller flere af de tre sprog.

I 2017 var EG med til finalerne i alle tre sprog. Størst succes havde eleverne dog i 2015, hvor de gik videre til finalerne i alle tre sprog på Lyngby Gymnasium – og fik guld i tysk og spansk, samt sølv i fransk.

EGMUN

Fem dage i november kan du prøve kræfter med rollen som toppolitiker, når ca. 450 elever fra EG og andre gymnasier rundt om i verden mødes til det politiske rollespil, EG Model United Nations (EGMUN). MUN er et forum, hvor aktuelle globale begivenheder og problematikker debatteres i et internationalt perspektiv. Dress code'en er formel og bordene hviddækkede, når eleverne går sammen om at omdanne skolen til et mini-FN, komplet med komiteer, kommissioner og lobbyer.

Du kan læse meget mere om begivenheden her.

GS9A0012web
PH 01317web2