Orienteringsaften

18.01.2024

Torsdag d. 18. januar åbnede EG dørene for kommende gymnasieelever og deres forældre, som havde trodset sne og kulde for at høre om uddannelserne til årets orienteringsaften. Det var i høj grad vores egne elever, der tog opmærksomheden på scenen, på gulvet og senere i infoboderne, hvor de sørgede for at vise og fortælle om EG. Sarah Carlsen, 2.a og Jessica Wenjin Zhu, 2.b bød velkommen og ledte slagets gang fra scenen, og ca. hundrede af de øvrige elever stod klar til at tale med de besøgende og vise rundt. Det satte en streg under det, skolen selv kalder for EG-ånden, nemlig elevernes store engagement og sammenhold. Og det var også det allerførste emne, rektor Henrik B. Bæch berørte i sin tale:

"EG er elevernes gymnasium. Vi vil gerne have, at eleverne får så stor indflydelse som muligt, og de er en stor ressource, når vi skal tænke anderledes og finde på nyt," forklarede han.

Bestyrelsesformand Thomas Lykke Pedersen nævnte miljøudvalget som et eksempel på et initiativ, hvor elever og ledelse arbejder sammen om at forbedre skolen i form af ambitiøse tiltag på klimaområdet:

"På baggrund af miljøudvalgets arbejde er EG i dag en fossilfri-skole mht. opvarmning og el, og siden udvalget startede i 2009 er både el- og vandforbruget pr. elev reduceret med mere end 50 procent."

Mange har sikkert allerede sommerfugle i maven ved tanken om at skulle starte på en helt ny uddannelse, og på Espergærde Gymnasium og HF bliver der gjort en stor indsats for at sikre en tryg skolestart. Blandt andet ved at tutorerne, altså elever fra 2. og 3.g, byder de nye velkommen og sørger for en lang række aktiviteter i den første tid. Og tutorforpersonerne Liva Bang Petersen og Alva Blomfeldt fra 3.n havde især ét godt råd til kommende elever.

"Det allerbedste råd vi kan give, er at være sig selv. Vi er en stor skole, og der vil altid være nogle, man kommer godt ud af det med. Og så kan vi også anbefale at blive medlem af nogle udvalg, som er et rigtig godt sted at få gode venner på tværs af klasserne."

Elevrådsformanden, Malukka Riedel Ljungstrøm, stemte i:

"Fordi vi er så mange, så er der plads til alle. Vi er alle typer mennesker på EG, så der er også plads til bare at være den, man er."

Efter seancen på Tovet var der bl.a. mulighed for at blive klogere på studieretninger, fag, rejser med EG Global (ekstra studierejser og udveksling), det helt nye gastronomiske laboratorium, Helsingør Eliteidræts Akademi, Hamletscenens spor for gymnasieelever, og selvfølgelig bare at se sig om på skolen.

Tilbage