Translokation 2020

26.06.2020

Der var lutter smil og højt humør, da Espergærde Gymnasium og HF fredag d. 26. juni holdt translokation for godt 380 dimittender. Efter et forår præget af Corona-epidemien var det en særlig stor glæde at se årets studenter nå godt i mål og blive fejret. Translokationen forløb selvsagt anderledes end vanligt for at overholde ministeriets retningslinjer for skoleafslutninger. Skolens torv plejer at være fyldt til randen med mennesker. I stedet blev translokationen i år holdt i tre omgange á fem klasser samlet fem forskellige steder på skolen.

Alle steder blev der vist en video med taler og sang, som var optaget på forhånd. Rektors tale kredsede om den særlige situation, studenterne står og har stået i.
Henrik Boberg Bæch sagde bl.a.: "Det gode ved begrænsninger er, at de tvinger os til at stoppe op og analysere de alternativer, vi har, så vi kan komme bedst muligt videre med de ting, der betyder noget for os."
Elevrådsforkvinde Hannah Wagner Höegh fra 3.f startede også ud med at tale om de ”plot-twists” årgangen har været udsat for, men drejede så samtalen i en anden retning: "Min tale skal ikke handle om Corona. Den skal handle om os. For vores årgang er ikke kun særlig, fordi vi om lang tid kan fortælle vores børn eller kat eller robot, at vi var en af de berygtede ”Corona-studenter” fra 2020. En vigtig detalje ved vores årgang, og ved EG generelt, er, at der trods vores størrelse og mange forskelligheder har været plads til alle."
Under translokationen blev der også delt legater ud, og til sidst fik studenterne overrakt deres eksamensbeviser. Efterfølgende steg studenterne op i pyntede lastvogne og vinkede endeligt farvel til EG, godt sendt på vej af familie, venner og EG’s ansatte.

Tilbage