Orienteringsaften 2020

24.01.2020

Januar-mørket havde for længst sænket sig over Espergærde, da EG torsdag aften slog dørene op til orienteringsaften. Over 1000 besøgende strømmede ind i varmen og fyldte skolens torv til bristepunktet. I døren blev de mange gæster budt velkommen af et hold elevguider, og det var ikke tilfældigt, at de stod i forreste række. ”Eleverne er de bedste til at formidle stedet og EG-ånden,” sagde rektor Henrik B. Bæch lidt senere i sin velkomsttale og nævnte, at 150 elever havde meldt sig frivilligt til være ambassadører for skolen den aften. Dermed gav han også et af svarene på, hvad det særlige ved skolen er, nemlig elevernes store engagement og sammenhold.

På scenen fik eleverne også selv ordet. Elevrådsformanden Hannah Wagner Höegh fra 3.f fortalte, at hun sagtens kunne huske, hvordan det var at skulle vælge ungdomsuddannelse:

"Det var det første store valg, jeg skulle træffe, og mit bedste råd er: gå ud og mærk efter, om du synes, det her er stedet for dig. Jeg tror, du vil opleve, at her er rummeligt og mangfoldigt. Det er en af fordelene ved at være en stor skole. Det er nemt at finde nogen, man har noget til fælles med.”

Med den opfordring spredte de besøgende sig rundt i klasserne, hvor der blev fortalt mere om skolelivet. Senere på aftenen kunne de besøgende så komme helt tæt på elever og lærere, som stod klar til at svare på spørgsmål i boder spredt rundt på skolen. Det satte punktum for en vellykket aften.

Tilbage