Indvielse af det nye N-hus

01.10.2021

Fredag d. 1. oktober blev Espergærde Gymnasium og HF’s nye naturvidenskabelige fløj indviet ved en stor begivenhed for hele skolen. Indvielsen fandt sted på skolens samlingspunkt, Torvet, med taler af rektor, Henrik Boberg Bæch og bestyrelsesformand, Thomas Lykke Pedersen.

"Vi har længe haft behov for at udvide de naturvidenskabelige faciliteter her på skolen, da vi simpelthen har haft for mange elever til de gamle lokaler. Vi har også haft et ønske om at kunne noget andet og mere på scienceområdet, end de gamle lokaler tillod. For det er et område i konstant, voldsom udvikling, som vi nu kan følge i kraft af de nye faciliteter," lød det blandt andet fra Thomas Lykke Pedersen.

Fløjen er ca. 770 kvm. stor og rummer alle de naturvidenskabelige fag og nye laboratorier. Skolen har også indkøbt nyt laboratorieudstyr og er i gang med at etablere et gastronomilaboratorium, hvor eleverne kan undersøge og fremstille fx madvarer og cremer. I hjertet af bygningen ligger auditoriet, som har plads til tre hele klasser, og hvor skolens elevråd bl.a. holder deres møder hver torsdag. Der er også sørget for nye, rummelige fællesområder, hvor eleverne kan arbejde og opholde sig:

"Det er ikke kun sciencefagene, der får glæde af den nye fløj. Indretningen er tænkt så fleksibel, at også de kunstneriske, de humanistiske og de samfundsfaglige fag kan have glæde af den. Det var også bagtanken, og derfor er der også skabt adgang fra begge sider af skolen," fortalte skolens rektor, Henrik Boberg Bæch.

Efter talerne var der en rundtur i bygningen, hvor man kunne se faciliteterne og høre elevernes musikindslag. Der var også mulighed for at se nærmere på værket, Verden består af begivenheder, ikke af ting, af kunstneren Karin Lind, som er en integreret del af bygningen. Til sidst blev der serveret kage og sodavand på Torvet.

Tilbage